Recceverksamhet

Vill man göra det mesta av sin tid i Uppsala är det till nationerna man ska söka sig. På Smålands anordnar vi massor av aktiviteter, speciellt för nya studenter.

Välkommen till Smålands nation!

För att skriva in dig är du varmt välkommen in till våra reccevärdar och internationella sekreterare på Nationen. Mellan den 26 augusti och 26 september finns dem där mån-fre 12-17 . Välkomna!

Ansvariga för välkomnandet av de nya studenterna är våra recentiorsvärdar och internationella sekreterare. De kan svara på alla dina frågor om Uppsala, Smålands och hjälper dig att komma tillrätta i staden och på nationen. Dessutom arrangerar de varje termin olika aktiviteter där nya studenter kan träffa både nya och gamla medlemmar. Med allt ifrån pubrundor, kareokekvällar och quiz till pulkaåkning, fika och kubbturneringar ser vi till att det finns saker för alla!

Reccegasque

I slutet av varje inskrivningsperiod anordnar nationen en sittning för nya studenter – Reccegasquen. På våren bjuder vi in Göteborgs och Gotlands nationer till Smålands för en gemensam gasque, och på hösten anordnas den av tradition på Göteborgs nation.

Till gasquen kommer en blandning av nya och gamla studenter för att äta, dricka, sjunga och umgås. Middagen börjar med fördrink och mingel, övergår i en trerättersmiddag (där reccevärdarnas- och internationella sekreterarnas spex är en av höjdpunkterna) och avslutas med dans ända in på småtimmarna. Denna gasque är ett perfekt tillfälle att som ny student lära sig hur sådana middagar går till, vilka sånger som sjungs och för att få en fantastiska avslutning på sin recceperiod.

Reccemottagning

Reccemottagningen börjar med att Smålands nations olika verksamheter och föreningar presenterar sig på en mässa tillsammans med externa aktörer, som studentkårerna och Campus 1477. Här har du och dina nyfunna smålandsvänner chansen att bekanta dig med nationen och föreningarna. Därefter bjuds det på en enklare tvårätters middag tillagad av reccevärdarna och internationella sekreterarna. Som vanligt på Smålands fester ingår det sång, underhållning och trevligt sällskap.

I slutet av middagen är det dags för det nervkittlande lotteriet om ett korridorsrum på Smålandsgården! Om du skrivit upp dig på lotterilistan vid inskrivningen har du chans att vinna ett förstahandskontrakt på Smålandsgården, granne med nationen och Uppsala domkyrka.